Achterkamp – samen bewust veilig! » Trainingscentrum

Trainingscentrum


Het trainingscentrum in Baak (gemeente Bronckhorst) vormt een perfecte basis voor levendige, realistische trainingen in een confronterende setting. De hoge zintuigelijke beleving van dit trainingscentrum is uniek in de regio. Geen kofferbaktraining, maar een uitgebreid trainingsinstituut.

De locatie biedt uitstekende mogelijkheden voor onder andere opleiding en training van brandweerlieden en BHV-ers, maar ook voor EHBO-­opleiding, kinder-EHBO, AED-opleiding, VCA-­cursus, heftruckopleiding of een reanimatiecursus. Daarnaast natuurlijk voor diverse specialistische maatwerktrainingen, zoals veilig werken op hoogte en werken in besloten ruimtes.

Realistische oefenmogelijkheden
Op het terrein bevinden zich diverse realistische oefengebouwen door het Nbbe gecertificeerd als Categorie I en II examenobjecten. Deze gebouwen bieden ruimte aan natuur­getrouwe scenario’s, zoals uiteenlopende branden, beknellingen en ontruimingen. Er kan onder realistische, weersonafhankelijke omstandigheden gewerkt worden in duisternis, hitte, rook en vuur. Daarnaast zijn er ­ruime, goed geoutilleerde lokalen aanwezig voor theorie en instructie.

Goed verzorgd
Full-service training houdt tevens in dat gezorgd wordt voor de innerlijke mens. Achterkamp kent prima horecafaciliteiten, waarmee cursisten verzekerd zijn van een uitstekende, volledig verzorgde  lunch. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur aanwezig. U vindt het terrein van Achterkamp aan de ­Zutphen-Emmerikseweg 103 in Baak, ­centraal gelegen aan de N314 tussen Zutphen en ­Doetinchem, ter hoogte van bedrijventerrein Dambroek.

Training op locatie
Wilt u toch liever training op een andere locatie, bijvoorbeeld in uw eigen bedrijf? Ook dat is voor Achterkamp geen enkel probleem, dankzij een wagenpark met compleet uitgeruste bedrijfsvoertuigen voor incompany trainingen. Hiermee kan uw bedrijf in no time omgebouwd worden tot oefen- en instructielocatie voor het verzorgen van allerhande theoretische en praktische BHV-, EHBO- en andere (maatwerk)trainingen.

Virtuele rondleiding