BHV’er van het Jaar 2015


Door direct optreden is hun collega nog in leven!
BHV’er van het Jaar 2015: Theo van Welie

Baak – Vandaag, 2 november 2015 – was het weer de Dag van de BHV. We realiseren ons niet altijd hoe belangrijk BHV’ers zijn binnen bedrijven, instellingen en zelfs binnen onze samenleving. Het belang, de waardering, maar vooral ook het besef dat eerste hulp in sommige gevallen echt levensreddend kan zijn is belangrijk. Voor Achterkamp een uitstekende reden om de BHV’ers eens extra aandacht en waardering te geven. Voor de derde keer werd de titel ‘BHV’er van het Jaar’ in het leven geroepen. Een titel voor BHV’ers die juist, snel en daadkrachtig gehandeld hebben tijdens een incident, calamiteit of dit structureel doen.

Alle relaties van Achterkamp zijn aangeschreven met de vraag ‘Wie is uw BHV’er van het Jaar?’. De inzendingen zijn door interne deskundigen van Achterkamp beoordeeld, waarna een selectie van drie genomineerden is gemaakt die kans maken op deze titel. Allemaal situaties waarbij juiste, snelle en doelgerichte eerste hulp verleend is door deze BHV’ers – en daarom deze titel verdienen.

De drie genomineerden waren: Sabrina Golebiowska van het bedrijf Microtek BV, Theo van Welie en Gerrit Norder – beiden van het bedrijf Reesink Staal BV. Deze personen zijn op de Dag van de BHV uitgenodigd op het trainingscentrum van Achterkamp voor de prijsuitreiking. Tijdens deze bijeenkomst kregen de genomineerden ruimte om hun situatie, handelen en betrokkenheid toe te lichten, waarna door middel van een stemronde de uiteindelijke winnaar is bepaald. Daarbij moet gezegd worden dat deze verkiezing geen verliezers kent, allemaal zijn ze BHV’er van het Jaar – bepaald door eigen collega’s.

Na de stemronde bleek Theo van Welie (Reesink Staal BV) de grote winnaar, waardoor hij dit jaar door het leven gaat als de ‘Achterkamp – BHV’er van het Jaar 2015’. Theo heeft kortgeleden samen met (de andere genomineerde) Gerrit een heftige situatie meegemaakt tijdens het werk. Een collega van beide heren is op het werk in elkaar gezakt en bleek niet meer de ademen. Theo is na het snelle waarschuwen door Gerrit begonnen met reanimeren, zijn poging bleek succesvol. Direct daarna hebben ze het over kunnen dragen aan de snel ter plaatse gekomen Ambulance. Dankzij het direct optreden door Theo en Gerrit is hun collega dan ook nog in leven! Kortom, perfect gehandeld als BHV’ers.

De winnaar beschreef: “Je doet in zo’n situatie wat je moet doen, dat gaat automatisch door wat je geleerd hebt. Het besef van het belang waar je mee bezig bent geweest komt pas daarna – dat is niet te beschrijven. Het heeft een behoorlijke impact – op mij, maar ook binnen het hele bedrijf.” Naast de welverdiende aandacht, erkenning en waardering kregen de genomineerden allen een mooi aandenken en een waardebon van Achterkamp – samen bewust veilig!

BHV'er van het Jaar 2015

V.l.n.r.: Sabrina Golebiowska, Theo van Welie & Gerrit Norder