Wij zijn super blij om aan te kondigen dat wij vanaf nu officieel ‘Gecertificeerd Opleider Transport en Logistiek’ zijn, erkend door het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Dit betekent dat bedrijven in de transport- en logistieke sector nu subsidie kunnen ontvangen wanneer hun werknemers (rij-)opleidingen, trainingen en cursussen bij ons volgen.

Na een auditprocedure vorige week uitgevoerd door Kiwa, hebben wij te horen gekregen dat wij de certificering met succes hebben behaald. Het verkrijgen van deze certificering betekent dat wij voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden die STL stelt aan opleiders in de transport- en logistieke sector.

Subsidie voor opleidingen en trainingen
Eén van de grootste voordelen van deze certificering is dat bedrijven in onze sector nu subsidies kunnen ontvangen wanneer hun werknemers opleidingen en trainingen bij ons volgen. Maar hoe werkt dit precies?

  • Branchekwalificerende scholing
    Dit omvat opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen. Voor deze opleidingen moeten de examens worden afgenomen door goedgekeurde exameninstellingen.
  • Thema-gerelateerde scholing
    Elk jaar hebben chauffeurs recht op één praktijkdag. Deze praktijkdagen komen ook in aanmerking voor subsidie.

Subsidievoorwaarden en –aanvragen
Er zijn enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor deze subsidies:

  • Certificering
    Bedrijven krijgen alleen subsidie als zij opleidingen en trainingen afnemen van een gecertificeerde opleider zoals wij dat nu zijn.
  • Subsidieplafond
    Voor bepaalde opleidingen geldt een subsidieplafond. Een overzicht van alle opleidingen die in aanmerking komen voor subsidie is te vinden op SOOB Subsidiepunt.
  • Verantwoordelijkheid
    Bedrijven zelf zijn eindverantwoordelijk voor de volledigheid van hun subsidiedossiers. De subsidie wordt verstrekt aan de bedrijven, achteraf en op basis van complete en goedgekeurde dossiers.

Hoe kunnen wij ondersteunen?
Als gecertificeerd opleider staan wij klaar om te ondersteunen en te ontzorgen bij het gehele subsidieproces. Onze opleidingen en trainingen zijn zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de hoogste standaarden binnen de transport- en logistieke sector.

Als bedrijf, dat afdraagt aan het SOOB-fonds, heb je de mogelijkheid om een aanvraag tot subsidie in te dienen via het SOOB Subsidiepunt. Echter hebben wij als opleider ook de mogelijkheid SOOB-subsidie aan te vragen namens onze opdrachtgevers via het SOOB Subsidiepunt, wat wij uiteraard graag voor jullie verzorgen.

Het doel is om het proces voor jullie zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken, zodat werknemers de beste (rij-)opleidingen, trainingen en cursussen kunnen volgen met financiële ondersteuning.

Meer informatie?
Meer weten over hoe wij kunnen ondersteunen of vragen over de opleidingen en trainingen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg!

Gecertificeerd opleider Transport en logistiek